De jachthaven van WSV-Ooltgensplaat ligt midden in een gebied met uitgebreide vaarmogelijkheden. Direct vanuit de haven komt u op het Krammer-Volkerak. Haringvliet, Hollands Diep en Grevelingen zijn uitstekend bereikbaar, diep en breed genoeg om te zeilen en veel ruimte om te laveren. Zowel de gevorderde zeiler als de iets minder ervaren schipper kunnen veel plezier beleven in dit unieke vaargebied. Aan de verschillende wateren zijn vele kleine plaatsjes te vinden met leuke jachthaventjes.
Een dagje aan de wal? Of zelfs een paar dagen? Ook dan bent u bij ons aan het goede adres. Op het eiland Goeree-Overflakkee is van alles te vinden. Zo vindt u op een steenworp afstand van de jachthaven het natuurgebied de Hellegatsplaten, een uniek vogelgebied waar u kunt wandelen en van de natuur kunt genieten.
Op de pagina’s van de omgeving hebben we informatie verzameld over het vaarwater en de omgeving zelf. De pagina’s worden regelmatig bijgewerkt en uitgebreid, dus het is de moeite waard om ze van tijd tot tijd te bezoeken.