Update 2 juni 2018


Het was weer geweldig de eerste jeugdzeilles van het seizoen. Super fijne wind van 10 knopen richting schuin vanuit het strandje zodat we daar met wat minder wind prima konden optuigen. Natuurlijk hebben we eerst eventjes op de mestkaai “droog” geoefend.

Ook hebben we de theorie eventjes doorgenomen; benamingen van de onderdelen, positie in de boot, zeilstanden om maar iets te noemen. Bootjes opgetuigd door de cursisten, gecontroleerd en het zeil aan de mast opgebonden om in de sleep te kunnen komen. Het havenkanaal uitvaren met zo’n sleep blijft altijd een bijzonder gezicht.

Op het Volkerak hebben we heel fijn kunnen zeilen er idereen had het naar zijn of haar zin ook al hebben sommige van ons best wel een paar keer hard het hoofd gestoten aan de giek.

Rond 12 uur alle bootjes aan het zwemsteiger afgemeerd en met de motorboten naar het clubgebouw om te lunchen. In de middag hebben we een driehoeksbaan uitgezet waarbij zelfs voor de wind is gevaren, gegijpt en opgekruist. Bravo! Heel erg goed voor de eerste keer in een zeilboot voor sommige.

Volgende week gaan we ook nog iets leren over de voorangsregels, loef en lij en hopelijk omslaan (en weer oprichten) op het open water.

Rob Moree