Update 2016-06-04

Door Rob Morree.
07.00 uur. Ik sta op en ga in de stuurhut staan en kijk tegen een dikke mist aan. Dat betekent niet veel goeds, hopelijk komt er nog een beetje zon door om de mist weg te branden.
Om 09.00 uur zijn we aan de haven van Ooltgensplaat waar al de nodige activiteit is; Optimisten worden van de trailer van het watersport verbond gehaald en de masten, zeilen en andere bootonderdelen gecontroleerd op volledigheid.

We hebben een heel veel cursisten dit seizoen, zoveel dat Tedje meerdere keren nee heeft moeten verkopen. Het gaat goed met het jeugdzeilen in Ooltgensplaat!

De cursisten tuigen de boten op; weet iedereen het nog? Hoe heette dat lijntje waarmee de mast vast blijft zitten ook al weer en wat is een neerhouder nou precies.
Met vier begeleidingsboten, zes Optimisten en twee grotere tweepersoons jeugdboten gaan we naar buiten. Gelukkig is er voldoende zicht om een baan uit te leggen maar er staat bijna geen wind; hartstikke moeilijk zeilen.
We besluiten wat eerder naar binnen te gaan voor de lunch, sleep maken de zeilen opdoeken en takelen. eenmaal binnen komt de zon vanachter de wolken een beetje te voorschijn en hierna gaat het ook een beetje waaien. We gaan weer snel naar buiten.
De wind is bijna 180 graden gedraaid en aangetrokken zodat we een mooie baan uit kunnen zetten. Heerlijk gezeild en afgesloten met het omslaan en weer oprichten van de Optimisten.
Tot volgende week!